Tuksu nyt myös syötävässä muodossa!

Vihdoinkin se tapahtui, mitä olen odottanut jo vuosia. Johanna Tukiainen alias Tuksu on nyt saatavilla syötävässä muodossa, Tuksu-keksinä. Tämä on nimenomaan se, mitä olen kaivannut ruokavaliooni. Ja siis elämääni muutenkin, tietty. Nyt vain tuntuu, että Johanna toi sponsorinsa kanssa tämän tuotteen markkinoille ihan minua kiusatakseen juuri nyt, kun koitan vältellä noita nopeita hiilihydraatteja sisältäviä herkkuja. Ajatus Tuksu-keksistä oli kuitenkin niin kertakaikkisen ruokahaluja herättävä, että päätin tehdä oman, vaatimattoman versioni, joka ei sisällä turhia hiilihydraatteja. Näin voin myöskin olla varma, ettei taikinaan ole ujutettu tahallaan lihottavia ainesosia.

Nämä keksit eivät siis missään nimessä ole tarkoitettu esittämään Johanna Tukiaista tai viittaamaan hänen ulkonäköönsä. En ikinä pystyisi luomaan mitään niin kaunista. Jätetään se siis ammattilaisille. Nämä mielikuvat ovat vain jollain hullulla tavalla putkahtaneet päähäni Tuksukekseistä haaveillessani samoin kuin koristeet, jotka blingblingin ja glamouresineiden puutteessa jouduin kaivamaan joulukoristelaatikosta. Pelkkää ajatusten virtaa siis, samoin kuin keksien nimet.

Tässä kuvia, resepti lopussa.

”Puutarha”

”Kemiaa”

Tää nyt meni niin pilalle, ettei sille voi antaa ees nimee. Eihän se ees esitä mitään.

 

SITRUUNAMARENKI

3 valkuaista

4 rkl hedelmäasokeria

3 rkl sitruunanmehua

Vatkaa vakuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin, eikä vaahto valu tai tipu. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan  vatkaten. Lisää lopuksi sitruunanmehu.

Laita pellille haluamaasi muotoon ja paista 80-100 asteessa tunnista kahteen. Anna kuivua vielä pellillä paistamisen jälkeen. Marengit ovat valmiita, kun pinta on kuiva ja rapea ja saanut vähän väriä. Sisältä marenki saa jäädä vaahtokarkkimaiseksi. Ihanaa sokeriherkkua, jos iskee sokerinhimo ja pystyy siis ihan tekemään hedelmäsokerista. Koristelussa käytetty kuivattua mansikkaa, jossa ei ole sokeria. Ei tarvi monta syödä, niin himot on tiessään. Ja jos tulee muista himoja, mistä haluaa päästä eroon, voi katsella noita yläpuolella olevia kuvia ja saatella itsensä pikku ajatusleikkiin.

Jätä kommentti