Kaveri pyyteli facebookissa helppoa voileipäkakun ohjetta.
Voileipäkakkuhan on helppo tehdä. Kunhan tekee täytteet ja latoo tavarat leipien väliin. Itse tykkään käyttää sekä ruisvuokaleipää että täysjyvä-/ruispaahtoleipää kerroksittain vuorotellen. Leivät kostutan kastamalla ne supernopeasti kanaliemi-maito-seokseen. Ja tässä on nyt paino sanalla supernopeasti. Jos omaat enemmän hitaita kuin nopeita soluja, suosittelen käyttämään silikonista pullasutia kostutteluun. Ja siis kastamisella en tarkoita sitä, että se leipäpala upotetaan sinne nesteeseen vaan käytetään toinen puoli pinnasta ääntä nopeammin hipaisemassa nestettä. Nooh, kun kaikki täyte on kerrosten välissä, laita kakun päälle joku kevyt paino ja anna sen olla mielellään yön yli jääkaapissa. Ennen kuorruttamista leikkaa isolla veitsellä reunat tasaisiksi, niin kuorrutuksen levittäminen käy helpommin. Sitten kuorrutus päälle. Itse käytän yleensä majoneesi-olympiajuusto seosta, mutta kuulinpa juuri männä viikolla hyvän vinkin niille, jotka eivät majoneesia halua/voi käyttää. Nyt vain en muista sitä enää. Voi ei…mitä siinä oli??? Maustamatonta tuorejuustoa ja jotain. PRKL! Oiskohan se ollu creme fraichea? Oli se. Jos ei ollut niin lupaan korjata sen heti, kun käyn seuraavan kerran hierojalla saamassa ruokavinkkejä. Samassa keskustelussa muuten vinkattiin semmoistakin, että suolaisesta kakusta ei tule ollenkaan hussumpi, jos sen kostuttaa jollain makealla, esim. karpalomehulla. No niin ja nyt kun rupesin näitä kavereiden kanssa käytyjä ruokakeskusteluita jakamaan niin, että kuolaneritys on taas voimissaan, pitää ilmoittaa semmoinenkin asia, että yksi kaverini teki viime viikolla vuohenjuustovoileipäkakkua. Miettikää! On voinut olla melko kohtuullista!!!! Pakko kyllä tehdä sitä heti, kun seuraavan kerran iskee voileipäkakkuhimo. Eli varmaan melko nopsaan.
Ei kait siinä, koristelupuolesta vastaa jokainen itse ja täytteet voi laittaa tietysti sen mukaan mikä omia makunystyröitä miellyttää. Tässä jotain ideoita:
VOILEIPÄKAKKUJEN TÄYTTEITÄ:
Kalakakkuun
1)
3 keitettyä kananmunaa
1/2 prk creme fraichea
suolaa
mustapippuria
tillisilppua
2)
150 g lämminsavulohta
2 rkl creme fraichea
tillisilppua
mustapippuria
sitruunan mehua
3)
1/2 mätitahnaa
1/2 sulatejuustoa
4)
purkki tonnikalaa öljyssä (kaada ylimääräiset öljyt pois)
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
2 rkl kermaa
Lihakakkuun
1)
paketti kylmäsavuporo creme bonjouria
1/2 paprika pikkupikku paloina
kymmenkunta basilikanlehteä silputtuna
2)
palvikinkkusuikaleita tai ylikypsää kylkeä
olympia-juustoa
sinappia
mustapippuria
emmentalraastetta
3)
maksapasteijaa
puolukkahilloa
4)
3 keitettyä kananmunaa
1/2 purkki creme fraichea
suolaa
mustapippuria
silputtua basilikaa
Ja kuorruttaahan voi myös sillä ylijääneellä täytteellä. Mä olen sen verran laiska, etten jaksa tehdä kuorrutetta erikseen, ja koska en kuitenkaan osaa mitoittaa täytettä oikein, niin tulee kaikki täyte käytettyä sitten kakkuun eikä syötyä sillä aikaa kun kakku vetäytyy 😉
Hyvä idea! Jos siis jää ylimääräistä täytettä. Kato mulla ei koskaan jää…se johtuu siitä, että rakas puolisoni seisoo kakkua täytettäessä selkäni takana ja nappaa pöydälle lasketut täytekipot (lusikka valmiina toisessa kädessä) yhtä nopeesti, kun mä kostutan leivän siinä maitolitkussa. Tämäkin on ihan hyvä keino siksi, että tällä säästytään sormen/kämmenenjäljiltä, oudoilta lovilta, ”reunojen tasauksilta” tai ontoilta koloilta kakussa siinä vaiheessa, kun aletaan kuorruttaa kakkua. isännällä on jo masu täysi…
Että näin meillä.
Hei kiitos kalakakun ohjeesta. Just tein ja on jääkaapissa. Eka kerran tein vouleipäkakkua ja huomenna koemaistetaan tulevia isoja syntäreitä.
voikkarikakku menee taatusti pilalle, jos siihen panee maksapasteijaa! Ei koskaan. Muuten makujen täytyy olla voimakkaita, mitä näissä kyllä taitaa ollakin. Hyviä vinkkejä, tuota maksapasteijaa lukuunottamatta.