Amerikan-mummon Apple Pie Tampesterin serkun twistillä! Kelpaa globaalisti.

Jebou! Serkkuni, joka on aiemminkin facebookiin laittamillaan ruokakuvilla torpedoinut puhtoiset aikeeni terveellisemmästä elämästä onnistui siinä myös tänään. Eipä silti, on hänellä usein terveellistäkin elämää tukevia ruokahuokutuksia nähtävillä, mutta ei tänään, ei tänään… Tänään hän oli leiponut sekä mustikkapiirakkaa että omenapiirakkaa. Todella hyvä ratkaisu siltä varalta, että mieliteko muuttaa muotoaan piirakan kypsyessä. Ei tarvitse sitten kimpaantua, kun uunista tuleekin muuten täydellinen, mutta ihan väärän makuinen tuotos. Näin.

Minulle tuli kuitenkin näistä kahdesta omenapiirakan himo niin vahvana, että päätin panostaa pelkästään siihen. Syteen tai saveen. Mietin kuinka ihanaa olisi tehdä pitkä laturetki aurinkoisilla keväthangilla, käydä sen jälkeen rentouttavassa päiväsaunassa ja pisteeksi iin päälle nauttia jättikupillinen inkivääriteetä omenapiirakan kanssa. Tolkun naisena ja kiireisenä perheenäitinä jouduin kuitenkin hieman priorisoimaan. Onneksi se minulta onnistuu ihan vaivatta. Ikävä kyllä, jouduin jättämään ladulla hikoilun kokonaan pois aikataulusyistä. Samoin saunan tarpeettomana puuttuvan urheilusuorituksen jälkeen. Ja näin sitten yhtäkkiä piinaavan pitkältä näyttäneen prosessin sijaan päästiinkin heti asiaan, eli omenapiirakan kimppuun. Ja kuka nyt jotain inkivääriteetä jaksaa alkaa keittämään? Lämmin omenapiirakka kaipaa rinnalleen kylmää maitoa. Illemmalla sitten, kun piirakka on jäähtynyt voi ottaa jotain lämmintä sen kanssa.

APPLE PIE

pohja:

150 g pehmeää voita

3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja

2 rkl hedelmäsokeria

1 tl kanelia

1/2 tl neilikkaa

1/2 tl inkivääriä

2 rkl kylmää vettä

täyte:

4 omenaa siivutettuina

kanelia

1 prk maitorahkaa

1 dl kermaa

1 vaniljatangon siemenet

2 munaa

1 dl hedelmäsokeria

Sekoita voi, jauhot ja mausteet (Tampere-twist) keskenään. Lisää nopeasti kylmä vesi. Ota taikinasta reilu puolet ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita loput jääkaappiin odottamaan parempia aikoja. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle ja mausta kanelilla. Sekoita rahka, munat, kerma, sokeri ja vanilja keskenään ja kaada omenalohkojen päälle. Kauli lopusta taikinasta hieman vuoan pohjaa suurempi kiekko jauhotetun leivinpaperin päällä. Kiepauta taikinakiekko vuoan päälle ja painele reunat tiiviiksi. Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämä piirakka on parhaimmillaan ihan jäähtyneenä, mutta tuoksu jotenkin sekoittaa pään niin, että eka pala on pakko syödä, kun se on vielä lämmintä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s