Risotto perfetto!

Katselin tänään anopin kanssa tuoreehkon dvd-julkaisun Eat Pray Love. En voi ymmärtää, miten kukaan terveen ruokahalun omaava ihminen voisi katsoa sitä ilman, että alkaa kuola valuen himoita italialaista ruokaa. Lisäksi Master- ja muiden chefien kokkaajat ovat tällä viikolla painostaneet minua voimakkaasti risottoon päin. En ole, outoa kyllä, koskaan tehnyt ihan ”oikeaa” risottoa, enkä varmaan tehnyt nytkään. Joku italialaisen keittiön guru varmaan loukkaantuu nyt, kun puhun valmistamastani pöperöstä risottona. Minulle se kuitenkin oli täydellinen risotto. Elämäni ensimmäinen ja varmaan loppukauttakin ajatellen paras ikinä, joten aika sama, jos jotakin rassaa valmistustapani.

Näissä superonnistumisissa on se huono puoli, että sitten kun alkaa seuraavan kerran tekmään mieli ’sitä hyvää risottoa’, niin on saletti, ettei siitä tule saman makuista. Silläkin uhalla, että olen taas kerran arvioinut määrät väärin, kirjoitan nyt reseptin muistiin tänne blogiin. Jos se sittenkiin sattuisi kohdilleen, saan hyvän mielen toisenakin päivänä =)

KANTTARELLI RISOTTO

100 g voita

1 iso punasipuli

3 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja

250 g possun ylikypsää kylkeä

3-4 dl arborio riisiä (tee itsellesi palvelus, äläkä yritä tehdä tätä mistään muusta riisistä -jotkut asiat vaan eivät ole ihan sama)

kanalientä

loraus kuivaa valkoviiniä

mustapippuria

merisuolaa

raastettua tuoretta parmesania

tuoretta basilikaa

Laita kanaliemi kiehumaan kattilaan. Ehkä noin 1,5 litraa ei ole tarkkaa, koska käytät sitä sitten niin paljon, kun tarvitset. Laita kasariin tai paksupohjaiseen kattilaan pohjalle noin 50 g voita sulamaan. Lisää voisulaan silputtu sipuli ja hetken kuluttua kanttarellit. Freesaile hetki niitä ja lisää sitten riisit. Paistele näitä muutama minuutti keskenään niin, että voi imeytyy hyvin riiseihin. Ala sitten lisäämään kanlientä vähän kerrallaan koko ajan sekoitellen. Kun neste on imeytynyt, kaada lisää. Jatka näin, kunnes riisi on sopivan kypsää. Sopivan kypsää se on, kun hampaille on vielä hieman purutuntumaa, eli kun riisi on al dente. Jossain välissä riisien kypsennystä heitä mukaan valkoviini, suikaloitu savukylki ja loppu voi kuutioina. Aivan lopuksi lisää tuore, silputtu basilika, parmesanraaste ja rouhittu mustapippuri. Maista suola ja lisää makusi mukaan.

One thought on “Risotto perfetto!

  1. Hyvä ohje! …lisäisin valkoviinin ennen lientä, koska se antaa riisille ”ryhtiä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s