Tässä nyt sitä ruokaa sitten. Kohtalaisen tuhtia mureketta =)

No niin. Tunteet purettu blogiin ja perhe ruokittu. Tänään oli ohjelmassa parsalla ja koskenlaskijalla täytettyä lihamureketta ja juusto-paprika-koskenlaskijakastiketta à la carb.

Koska olen jo rasittanut teitä tänään pikku avautumisella, laitan nyt vain yksinkertaisesti tämän reseptin. Ehkä siksikin, että en muista mikä se toinen asia oli, minkä mua ketutti…

PARSA-KOSKENLASKIJA LIHAMUREKE

Taikina:

400 g naudan jauhelihaa

1 muna

2 rkl turkkilaista jugurttia (käy smetanakin)

3 rkl kauraleseitä

suolaa ja mausteita oman maun mukaan

Täyte:

nippu vihreitä parsoja

1/2 pakettia koskenlaskijaa

1/4 paprika pilkottuna

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja taputtele se levyksi esim. lasagnevuoan pohjalle. Laita keskelle jonoon koskenlaksijaa, minkä päälle kuutioitua paprikaa ja 5 minuuttia esikeitetyt parsat. Taittele murekkeen reunat komeuden ympärille ja painele sormilla kaikki aukot kiinni, ettei täytteet pääse paistaessa valumaan pois. Paista 200 asteessa noin vartti (?).

KOSKENLASKIJA-KURKUMA KASTIKE

1/2 pakettia koskenlaskijaa

3/4 paprikaa pilkottuna

3 rkl turkkilaista jugurttia tai loraus kermaa

1 tl kurkumaa

suolaa

mustapippuria

loraus kuivaa sherryä

Freesaa paprikakuutiot öljyssä kuumalla pannulla. Lisää muut aineet (paitsi sherry), laske levyn lämpötilaa hieman ja anna porista, kunnes juusto on sulanut ja kastike tasaista. Sitten lisää sherry😉 Kaada murekkeen päälle ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s