”Piti tehdä eilen pätkiskakkua, mut en ehtiny. Sitten kuitenkin kaikki 6 pätkistä on kadonnu??” Tunnustus.

Yhdellä kaverillani oli männä viikolla facebookissa seuraavanlainen päivitys: ”Piti tehdä eilen pätkiskakkua, mut en ehtiny. Sitten kuitenkin kaikki 6 pätkistä on kadonnu??” Tämä pävitys on piinannut mieltäni  yötä päivää siitä asti, kun luin sen. Eikä siksi, että koittaisin selvittää tätä salapoliisitehtävää, joka sinänsä on vähintäänkin haastava.  Rehellinen syy on se, että olen siitä hetkestä asti himoinnut pätkiskakkua. En ole muistaakseni koskaan päässyt maistamaan Katjan (nimi ehkä muutettu, ehkä ei) pätkiskakkua, joten minulla ei ole vähäisintäkään aavistusta, miltä se maistuu. Silti. On tehnyt niiiiiiiiiiin paljon mieli, että se on jo aavistuksen verran häirinnyt työntekoanikin. Kertasimme oppilaiden kanssa tuleviin enkunkokeisiin. Sanastosta löytyi stawberry cake.  Lopputunti menikin erilaisista kakuista puhuessa ja oppilaat ihmettelivät kotiin jääneiden tehtävien määrää. En nyt kerro niitä viittä muuta kertaa, kun olemme jutelleet vähän kakuista tällä viikolla. Sanonpahan vaan, että juttelu on tärkeää.

Niin siitä pätkiskakusta. En tiedä mikä se oikea pätkiskakku on, mutta rohkenen veikata, että jos tämä kirjoittaja piipahtaisi meille synttärikahveille huomenna hän antaisi hyväksynnän tällä tuotteelle. Siis tälle:

No niin. Ja nyt kun olen saanut mielikuvitukseni avulla Katjan luvan käyttää tästä pätkiskakun nimeä, voinkin jakaa resptin teidän kanssanne =)

PÄTKISKAKKU

Pohja:

130 g voita

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata

2 rkl vahvaa kaakaojauhetta

6 keltuaista

7 valkuaista

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Sulata suklaa mikrossa ja lisää se kaakaojauheen kanssa joukkoon. Lisää keltuaiset yksitellen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja sekoita sitten edellisiin. Lisää viimeisenä varovasti jauhot. Paista voidellussa irtopohjavuoassa 175 asteisessa uunissa kypsäksi. Miedän slovakialaisella kiertoilmaihmeellä tähän projektiin meni 30 minuuttia. Kokeile esim. cocktail tikulla kakun kypsyyttä, jos et ole varma. Työnnä tikku keskeltä pohjaan saakka, nosta pois ja katso, onko tikussa kuivia muruja, vai märkää taikinaa. Päättele sitten itse onko kakku kypsä.

Täyte:

15 pätkistä sulatettuna (pölli mielellään kaverilta 6 ja osta yhdeksän tai parikymmentä)

2 dl kermaa

(3 keltuaista)

Vaahdota kerma ja lisää siihen pätkistahna. Varmaankin voit lopettaa tähän, jos et ole yhtä tyhmä kuin minä. lisäsin pätkikset kuumina, jolloin kermavaahto ”suli” ja jouduin pistämään sen keltuaisilla ruotuun. Keltuaisillahan saa tämmöisestä löysähköstä litkusta kuohkean vatkaamalla niitä yksitellen mukaan.

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria

2 rkl vahvaa kaakaojauhetta

appelsiinimehua

Palapeli:

Halkaise jäähtynyt kakkupohja. Levitä täytettä pohjan päälle ja laita sitten kansi sen päälle. Laita jääkaappiin vartiksi tai enemmäksi. Sekoita tomusokerikuorrute ja levitä se kakun päälle. Rouhi pintaan vähän pätkistä…

Nauti!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

9 thoughts on “”Piti tehdä eilen pätkiskakkua, mut en ehtiny. Sitten kuitenkin kaikki 6 pätkistä on kadonnu??” Tunnustus.

  1. Niin ja sitten vielä puolustus:
    Tämähän ei ole mikään karppauskakku, mutta mitä sitten? Hih! Mullapa on synttärit, eli saan tehdä mitä vaan, jotta unohtaisin vanhenemisen.

  2. minkä kokoista irtopohjavuokaa käytit? osaatko arvioida paljonko kuorrutukseen meni appelsiinimehua? kiitos🙂

    • Halkaisija 26 cm. Mehun kanssa tee niin, että lisäät lusikallisen kerrallaan, kunnes se on kiiltävää ja levittyy helposti. Mehua menee herkästi liikaa, joten sekoita aina hyvin, ennen kuin lisäät uuden lusikallisen =)

  3. Kakku täyttämistä vaille valmis! Tätäkö ei siis todella tarvitse kostuttaa?!

  4. Mahtavan herkullinen ohje! En vain tiedä mitä onnistuin tekemään, kun täytettä oli aivan liikaa yhdelle kerrokselle, joten kakkuun tulikin kaksi täytekerrosta! Enää kuorrutetta vaille valmis, kelpaa varmasti huomisen synttärisankarille!

  5. Hei, olen kertaalleen tehnyt ohjettasi hiukan mukaellen pätkiskakkua ja hyvää tuli! Muistelen, että pohja oli erinomaisen hyvä ja haluaisin käyttää sitä toisenlaisen täytekakun tekemiseen. Luuletko, että pohjan pystyisi leikkaamaan myös kolmeen osaan? Jotta saisin kakkuun kolme kerrosta🙂 Kiitos jo etukäteen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s