Suolaista piirakkaa on ollut ikävä – oli pakko tehdä jotain! Ei hullumpaa karppaajan kana-feta-piirakkaa ;)

Ihan hirrrrrrrrrrveästi alkoi tehdä mieli jotain hyvää suolaista piirakkaa, kun… Jaa, no mutta enpäs tiedäkään miksi. Pitäiskö aina tietää? Alkoi vaan. Ollaan lähdössä viikonlopuksi Lontooseen pakoon vanhenemista, niin aloitin jääkaapintyhjennysoperaation, johon muuten suolaiset piirakat on mitä parhaimpia apuvälineitä. Niihin uppoaa melkein mikä vaan, mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa sieltä löytyi thai-ruuista jääneitä ruskeita herkkusieniä, grillattua kanaa ja muuten vaan syömätöntä fetaa. Hyvää näistä tulee! Sitten piti vaan muokata piirakkapohjan ohje karppimuotoon. Vehnäjauhot veks ja tilalle ruista ja kookosta sekä vähän leseitä. Ei siinä sen ihmeellisempää. Hyvin onnistui ja kypsän pohjan rakenne oli hyvin samanlainen, kuin vehnäjauhotaikinankin. Bonuksena mieheni kommentoi syödessään:

”Tää pohja on jotenki vielä parempaa ku tavallisesti.”

JESSSSSS! Voitto karppiruualle!

Muttamutta, nyt taas suoraan asiaan tämän pidemmittä höpötyksittä. Ei oo oikein mitään erikoista tapahtunu pariin päivään. Eiköhän sitä taas reissussa rähjäänny sen verran, että on pakko ensi viikolla purkaantua jossain välissä. Tai useammassa. Tai tiiä tuota jos jotain kirjottamista tulee jo ennen sitäkin. EMMINÄTIIÄ! Lähen nyt ottamaan lisää ruokaa. Syökää tekin, niin tulee parempi mieli!

KANA-FETAPIIRAKKA

pohja:

100 g voita

1 dl täysjyväruisjauhoja

1 dl kookos- tai mantelijauhoja

1/2 dl vehnä- tai kauraleseitä

1rkl kermaa

1 rkl vettä

täyte:

kypsää kanaa paloiteltuna sen verran, että piirakkapohja peittyy

150 g fetaa tai muun maalaista korviketta

muutama tuore herkkusieni viipaloituna

tuoretta basilikaa silputtuna makusi mukaan

1 dl raastettua tuoretta parmesania

3 munaa

2 dl kermaa

1 dl maitoa

100g mozzarellaraastetta

suolaa ja omia lempimausteitasi

Nypi kuivat aineet voin kanssa murumaiseksi. Lisää nopeasti joukkoon kerma ja vesi. Taikina on valmis. Painele taikina piirakkavuokaan. Ripottele päälle kanat, feta, basilika, herkkusienet ja parmesan-juusto. Sekoita keskenään munat, maito, kerma, juustoraaste ja mausteet ja kaada päälle. Painele käsin täytettä vähän, jos näyttää, että muna-kermaseos ei peitä niitä kunnolla. Paista 210 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes näyttää kypsältä ja kun kokeilet lohkaista täytettä lusikalla, sieltä ei tule valuvaa nestettä, vaan täyte on hyytynyt.

Niin joo ja tuo valkoinen mönjä tuossa päällä. Se on turkkilaista jugurttia, johon sekoitin toissapäiväisistä hampurilaisista ylijäänyttä paistettua pekonia, silputtua basilikaa, vähän juustokuminaa (ylläri) ja suolaa. Ja se se vasta hyvää oli. En viitsi aliarvioida älykkyyttänne kertomalla, mitä ne vihreät ja punaiset siinä lautasella on..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s