Kitchen airlinesin ruokamatkat jatkuu – Chili-katkaravut

Tää on hyvää, vaikka en ole koskaan Thaimaassa syönyt ihan vastaavaa. Resepti on ystäväni polttareilta, Marttojen Thai-ruokakurssilta muokattu. En oikein jaksa uskoa, että sherry on thai-keittiön perustavaa laatua olevia raaka-aineita. Mutta tähän se jotenkin käy kuin kossu lomaan.

Tällä kertaa enemmittä läpinöitä reseptiin:

CHILI-KATKARAVUT

3/4 dl soijaa (siis sitä kastiketta, ei sitä vegaanijauhelihaa)

1 dl kuivaa sherryä

1 dl vettä

2 kuivattua punaista chiliä pilkottuna

2 valkosipulin kynttä murskattuna

2 tl raastettua inkivääriä

600g isoja katkarapuja kuorittuna

1/2 iso purjo

100 g suolattuja cashew-pähkinöitä

(1,5 rkl maizenaa)

3 rkl öljyä

tuoretta korianteria maun mukaan

Sekoita isossa kulhossa soija, sherry, vesi, chili, valkosipulit ja inkivääri. Lisää ravut, silputtu purjo ja pähkinät. Peitä kelmulla ja laita viileään maustumaan vähintään pariksi tunniksi. Välillä kannattaa sekoitella, koska nesteet valuvat tietenkin helposti pohjalle. Ota siivilän avulla erikseen marinadineste. Lisää siihen maissijauho, jos et karppaa. Kaada neste pannulle, jossa on öljyä. Keittele jokunen minuutti, ehkä pari. Lisää ravut ja muut hörstelit ja kuumenna. Tarjoa siltään tai esim. riisin kanssa.Koristele/mausta tuoreella korianterilla.

Mitä kuvasta puuttuu?

V: cashew-pähkinät…oli vähän liian monta kattilaa tulella… söin ne sitten illalla suoraan pussista. Toimi niinkin..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s