Pitsaa!!!!!!

Monet vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle siirtymistä harkitsevat ystäväni ovat ottaneet esille pitsaongelman. Eli muuten kuulostaa hyvälle ja tehokkaalle, mutta kun ei voi elää ilman pitsaa. No ei kai kukaan voi! Pitää siis tehdä karppipitsaa! Siispä tänään hirveän pitsanhimon kynsissä raahasin perheemme S-ketjun automarkettiin. Piti saada vähän aineksia. Tein oikein ostoslistan. Ettei siis unohdu mitään tai tule ostettua taas ihan turhia. Jos olisin käyttänyt tuon ostoslistan tekemiseen tuhratun ajan välipalan syömiseen, lopputulos olisi voinut olla hyvin erilainen.

Älkääköön kukaan koskaan menkö nälissänne kauppaan! Ihmisten ruokalaskut olisivat ihan takuulla huomattavasti pienempiä, jos jokainen ottaisi tavaksi syödä jotain kotona ennen kauppaan lähtemistään. Siellä sitä taas viipotettiin kärryjen kanssa hullunkiilto silmissä hyllyltä toiselle mahan sähköttäessä aivoille, mitä kaikkea tänään voisi syödä. Olipa hyvä, että tuli kirjoitettua ostoslistan loppuun innosta vapisevin käsin ”illaksi Riinalle nameja <3”, eikä rajattua sitä johonkin tiettyyn, koska mistä sitä voi päivällä tietää, mitä illalla haluaa.

Niinpä. Ja tässä tapauksessa, mistäpä sitä voi vasta kolmenkymmenenkahden vuoden elämänkokemuksella tietää, minkä verran ihminen pystyy syömään yhtenä iltana etenkin, jos kaikki ruuat tehdään juustosta. Näin siinä sitten kävi. Piti siis ostaa vain karppipitsaan tarvittavat ainekset ja joku iltanami palkinnoksi siitä, että vietän tänä iltana laatuaikaa itseni kanssa saatuani pojan nukkumaan ja miehen ihmettelemään kaupungin värivaloja.

Käsi ylös ne, joidenka mielestä nää listat ei ihan kohtaa.

Tässä sitä nyt vietetään laatuaikaa niin hirveessä ähkyssä, ettei tee mieli edes huolella jäähdyteltyä sisilialaista valkoviinä, joka jääkaapissa kylmissään huutelee äitiä apuun. Montalto Cataratto Viogner, eivät taida tiemme kohdata tänään. Ja en tietenkään ole syönyt vasta mitään muuta kun pitsaa. Puolisen pellillistä, enkä edes sitäkään. Keittiössä kirkuvan valkkarin seurana kaapissa on raclettejuustoa, parmesania, tummaa suklaata, pistaasipähkinöitä, ruskajuustoa, leipäjuustoa ja muuta kevyttä…

Mutta mennäänpä jo vaihteeksi asiaan, eli pitsapohjan ohjeeseen. Olen tämän joskus löytänyt netistä luullakseni ja todennut oikein hyväksi. Kuitujakin on, kun on noita leseitä niin saa salamin keräämät nesteet kyytiä😉 Leseethän ovat järkyttävän kuitupitoisia 38g/100g. Vehnälese sisältää paljon selluloosaa eikä hajoa ruuansulatuksessa. Hajoamaton kuitu imee itseensä nesteitä ja laajenee luoden kylläisen tunteen masuun. Varmaan siksi mulla on nyt tietenkin ähky.

Tämä on maailman helpoin tehdä -kaikki ainekset vain kuppiin ja sekaisin-  ja levitetään leivinpaperille sitten lastalla tai lusikalla. Ensin paistetaan 200 asteessa itsekseen 10 minuuttia, sitten täytteet päälle ja paistetaan vielä 10-15 minsaa. Hyvää!

KARPPAAJAN PITSAPOHJA

150 g emmentalraastetta

1 prk maitorahkaa

2 munaa

4 rkl vehnäleseitä

3 rkl ruisjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi laitoin itse tomaattipyrettä, jauhelihaa, palvikinkkua, tankosalamia, jalapenoja, tomaattia (ja muille syöjille ananasta), juustoraastetta ja tuoretta basilikaa sekä mozzarellaa… Niin joo…ehkä vähempikin olis riittänyt. Vai olisiko? Luulo ei ole tiedon väärti. Parempi, että laittaa kerralla niin, että riittää. Tää ähky johtuu niistä leseistä.

Pitsaa, olkaa hyvä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s