Kaalilaatikontapainen

Se, että inhoaa ruusukaalia ei tarkoita, etteikö voisi tykätä tavan kaalista. Yksi lempiruokiani on hyvin tehty kaalilaatikko. Sellainen, missä ei ole kuohukermaa säästelty eikä paistamisessa kiirehditty. Nyt tilanne on kuitenkin hieman ongelmallinen, koska en voi käyttää riisiä enkä siirappia ollenkaan. Mutta siis jätetään ne vain pois ja katsotaan mitä tulee. Paistelin naudan paistijauhelihaa ja maustoin reilulla kädellä suolalla, mustapippurilla, chilillä ja muskottipähkinällä. Pilkoin reilun kilon kokoisen kaalin ja paistelin al denteksi pannussa. Voissa. Maustelin sitä suolalla ja muskottipähkinällä. Niin ja pilkoin sinne myös pienen pätkän purjoa mukaan. Kaalia saa paistella aika kauan, tarpeeksi miedolla lämmöllä. Sitten vain uunipataan kaalit ja jauhelihat sekaisin, joukkoon raastettua tuoretta parmesania (LUPAAN, ETTEI SEURAAVASSA RESEPTISSÄ OLE SITÄ!) ja puolisentoista purkkia kuohukermaa. Päälle voi raastaa jotain kovaa italialaista juustoa…  Paistellaan vähän alle parissa sadassa asteessa 1,5-2 tuntia.

Kommentteja: Oli ihan tosi hyvää, mutta rakenteeltaan tietenkin erilaista, kun mukana ei ollut nestettä ja koko rakennetta sitovia riisejä. Siirappia en aio käyttää enää koskaan, koska sitä ei selvästikään tarvita kaalilaatikossa. Maku oli OIKEASTI ihan tykki!😉

 

KARPPAAJAN KAALILAATIKKO

1,2 kg kaalia

400 g naudan paistijauhelihaa

1/3 purjo

3 dl kuohukermaa

25 g voita

tuoretta parmesania

mustapippuria

muskottipähkinää

chiliä

suolaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s